Trei femei din Bălți racolau tinere pentru practicarea prostituției pe teritoriul Republicii Elene

O femeie în vârstă de 52 ani și fiicele sale de 22 și 28 ani, originare din municipiul Bălți, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 23 și 26 ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția pe teritoriul Republicii Elene.

Activitatea infracțională a suspectelor a fost documentată, timp de jumătate de an. În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că, tinerele erau racolate din familii vulnerabile, iar în schimbul obținerii unui profit avantajos, de la 1.000 la 1.500 euro lunar, le determinau să accepte practicarea prostituției în unele orașe de pe litoralul Mării Egee.

Mai mult, victimelor li se propunea bani pentru perfectarea actelor de identitate, procesul fiind monitorizat, iar după obținerea documentelor, suspecta se asigura ca fetele să ajungă la destinație, achitând transportul. Ajunse în Grecia, tinerele erau întâmpinate de către ficele femeii și conduse la apartamente închiriate în trei orașe diferite, unde prestau servicii sexuale.

De la fiecare client se încasa între 90 și 120 euro. Persoanele suspecte aveau în rețeaua lor 5 – 6 tinere, care prestau serviciile sexuale. Zilnic, fiecare fată avea până la șapte clienți.

În timpul percheziției efectuate, la domiciliul persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate informații privind transferurile bancare, copii ale actelor de identitate ale persoanelor implicate în procesul de prestare a serviciilor sexuale, precum și alte informații pertinente pentru cauza penală.

Suspectele își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă de la 4 până la 7 ani de închisoare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x