Oleg Țulea renunță la șefia Ministerului de Externe în favoarea celei de ambasador în Ungaria

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, va fi ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a acceptat propunerea cu privire la numirea ministrului în noua funcție.

La scurt timp actualul ministru de Externe a venit cu o reacție pe o rețea de socializare. Acesta afirmă că a acceptat propunerea de a prelua mandatul de șef al misiunei diplomatice a Republicii Moldova de la Budapesta „pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunoaște în cele mai mici detalii”.

„Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii. Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic. În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurare a alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare”, a scris Oleg Țulea pe Facebook.

Menționăm că Oleg Țulea a mai deținut funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria în perioada 2016 – 2020, ulterior fiind numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Chicu.

Țulea a fost înaintat în postura de ministru de către PDM, în luna martie 2020, după semnarea acordului de coaliție cu PSRM.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x