Rezultatele preliminare la alegerile locale din satul Corlăteni, raionul Râșcani. Cine se va duela în turul doi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare la alegerile locale noi din 1 noiembrie 2020, în satul Corlăteni din raionul Râșcani. Astfel, în turul doi se vor duela Veaceslav Bold (PAS) și Svetlana Pruteanu (PN).

Pentru candidatura lui Veaceslav Bold din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) au votat 741 persoane, iar pentru Svetlana Pruteanu din partea Partidului Politic „Partidul Nostru” (PN) – au votat 679 de persoane. Pe locul trei s-a clasat candidatul Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” (PSRM), Mihail Baciu cu 638 voturi.

Doi candidați, care au pornit în cursa pentru fotoliul de primar au acumulat mai puțin de o sută de voturi:

Victor Baciu – Partidul Politic „Partidul Liberal Democrat din Moldova” (PLDM) – 64 de voturi;

Alexandru Nenescu – Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (DA) – 59 de voturi.

Conform rezultatelor preliminare, la scrutinul de duminică din satul Corlăteni, raionul Râșcani, au votat 2.181 de alegători, din 4.512 incluși în listele electorale de bază.

Din rezultatele preliminare prezentate, în satul Corlăteni, raionul Râșcani urmează a fi desfășurat și cel de-al II tur de scrutin, care, conform prevederilor electorale, va fi organizat peste doup săptămâni, data fiind stabilită de CEC.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x