Un şofer de ambulanţă din Bălţi şi fratele acestuia sunt cercetați de CNA pentru trafic de influență

Un şofer de ambulanţă din cadrul unui centru medical privat din municipiul Bălţi, dar şi fratele acestuia sunt cercetați de CNA, după ce au fost denunţaţi de către un tânăr,  potrivit căruia, cei doi bărbați i-ar fi promis să-l ajute să obţină permisul de conducere de categoria D şi E, susţinând că ar avea influenţă asupra unor membri ai comisiei de examene.

Potrivit denunţătorului, bănuiţii i-ar fi cerut 1.000 de euro, spunând că urmează să-i mituiască pe angajaţii Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto Bălți, care la rândul lor, urmau să evalueze cunoştinţele practice în domeniul circulaţiei rutiere în cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto.

Astfel, bănuiţii ar fi pretins şi primit suma menţionată de la denunţător – fapt cercetat penal de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. La domiciliile suspecților din Bălți au fost organizate percheziții, iar bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore.

Pe numele lor a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, ambii riscând amendă penală sau de la 2 până la 6 ani de închisoare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x