Opt cluburi pentru tați vor fi create în premieră la Fălești și Strășeni

Opt cluburi pilot de susținere a bărbaților în împărțirea egală a responsabilităților casnice și a celor de familie vor fi create în raioanele Fălești și Strășeni în următorii doi ani, ca parte a Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women și UNFPA.

Clubul Taților înseamnă un spațiu dedicat actualilor și viitorilor tați, unde  aceștia vor primi sprijin și resurse pentru a se implica activ în creșterea și educarea copiilor, dar și în activitățile considerate în mod tradițional ca fiind doar pentru femei. Activitățile Cluburilor vor fi conduse de specialiști și specialiste în politici prietenoase familiei, conectând experiența UE cu realitatea din Republica Moldova și aducând bune practici de promovare a paternității.

Prima activitate legată de crearea Clubului Taților a avut loc recent la Strășeni și Fălești, unde peste 80 de actuali și viitori tați din aceste localități au participat la o discuție sub formă de focus-grup, în care au fost consultați  despre această inițiativă.

Programul „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază de gen” susține egalitatea de șanse între femei și bărbați, abordând percepțiile cu referire la rolurile bărbaților și femeilor în familie și în societate, contribuind la eliminarea violenței pe bază de gen.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x