Mai multe persoane de la Centrul de plasament din Bădiceni au devenit beneficiare a „Locuințelor Protejate”

Peste 20 de persoane din Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca, au devenit beneficiari ai proiectului „Acțiuni comune pentru o societate incluzivă”.

Proiectul, implementat de Asociația Obștească „Casa Speranțelor” din Soroca cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova, contribuie la implementarea reformei de dezinstituționalizare prin suportul oferit sub forma a patru locuințe protejate în imobilele procurate din resursele bugetului de stat.

În cadrul proiectului s-a oferit sprijin și asistență tehnică Centrului de plasament temporar din Bădiceni în amenajarea și dotarea locuințelor protejate cu toate cele necesare pentru asigurarea unui trai independent beneficiarilor. Aceștia beneficiază și de suport individualizat din partea asistenților sociali instruiți și pregătiți pentru această muncă.

Proiectul „Acțiuni comune pentru o societate incluzivă” este implementat din sursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x