PDM își retrage miniștrii din Guvernul Chicu după alegerile prezidențiale

Partidul Democrat a luat decizia ca imediat după alegerea unui președinte să-și retragă reprezentanții din Guvern pentru ca Exectivul să aibă o conlucrare eficientă cu Parlamentul.

Decizia a fost luată la ședința Biroului Executiv al Partidului Democrat și a președinților organizațiilor teritoriale înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

„PDM consideră că după doi ani de instabilitate politică, instabilitate, criză economică, secetă severă, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru întreaga țară care ar fi aruncat în haos interminabilele războaie politice. De asemenea, îndemnăm susținătorii noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc. PDM a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din guvern, imediat după investirea în funcție a președintelui ales, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare cu legislativul și executivul. Nu în ultimul rând, PDM invită toate partidele politice parlamentare autentice la dialog pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă capabilă să depășească criza, să relanseze economia și să lupte eficient împotriva pandemiei”, a declarat Pavel Filip.

Menționăm că în urma coaliţiei de guvernare PDM-PSRM, Partidul Democrat a numit cinci miniştri care fac parte acum din Guvernul Chicu. Este vorba despre Cristina Lesnic de la Reintegrare, Alexandru Pînzari la Ministerul Apărării, Igor Şarov la Educaţie, Oleg Ţulea la Externe, dar şi Sergiu Răilean care este ministru al Economiei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x