O femeie din raionul Drochia s-a ales cu arsuri de gradul II – III de la un reșou electric

O femeie în vârstă de 85, ani din satul Gribova, raionul Drochia, s-a ales cu arsuri de gradul II – III, de la un reșou electric.

Incidentul s-a produs sâmbătă, 7 noiembrie, în gospodăria femeii. Potrivit primelor informații, aceasta a conectat un reșou electric pentru a se încălzi și la așezat lângă ea. Hainele de pe femeie s-au înfierbântat și i-au provocat arsuri de gradul II – III pe 15% de pe suprafața corpului. Aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale și fost transportată la Spitalul Raional din Drochia. Incendiu în locuință nu s-a produs. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează oamenii să utilizeze cu atenție aparatele electrice de încălzit locuințele. Specialiștii recomandă ca reșourile electrice să fie îndepărtate de lucrurile și obiectele din casă, iar poziționarea surselor de încălzire să nu fie în apropierea paturilor.

Aflarea persoanelor în etate, dar și a copiilor în apropierea sobelor și reșourilor electrice poate fi periculoasă. Căldura cedată de sursele încălzitoare pot supraîncălzi obiectele din jur, dar și hainele oamenilor aflați la distanță mică de acestea. În caz de situații de risc, persoanele pot solicita ajutor sunând la Serviciul 112.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x