Când ar putea începe vaccinarea anti COVID-19

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârșitul lunii decembrie, a anunțat directorul executiv al producătorului farmaceutic. Compania este acum în așteptarea aprobărilor emise de autoritățile cu rol de reglementare pe piața medicamentelor, notează Agerpres.

„Autoritățile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârșitul lunii decembrie”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potențial împotriva noului coronavirus, considerat unul dintre cei mai promițători candidați de pe plan mondial în cursa ce vizează găsirea unui tratament eficient care să pună capăt pandemiei de COVID-19.

„Poate că nu vom obține niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca – n.r.), nimeni nu știe cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient și îi protejează pe oameni mai mulți ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piață”, a spus Pascal Soriot.

El a menționat și faptul că mulți experți consideră totuși că oamenii vor trebui să se vaccineze din nou după o perioadă. „Dacă acest lucru va trebui făcut anual, atunci vom putea să obținem bani de pe urma lui (a vaccinului – n.r.) începând din 2022”, a adăugat CEO-ul companiei AstraZeneca.

„Însă trebuie să ne asigurăm mai întâi că vaccinul nostru funcționează cu adevărat”, a mai spus el.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat în faza 3 a studiilor sale clinice în luna septembrie. Acele studii au fost stopate temporar din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a unui voluntar din Marea Britanie, dar au fost apoi reluate.

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia și Brazilia au semnat contracte inițiale cu AstraZeneca pentru a cumpăra cantități importante de vaccin, dacă acesta va fi aprobat de autoritățile cu rol de reglementare pe piața medicamentelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Sursa: agerpres.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x