Maia Sandu s-a răzgândit de a merge la dezbateri. Vezi cum a reacționat staff-ul lui Dodon

Candidata PAS la funcția de președintă, Maia Sandu, s-a răzgândit să  participe la dezbateri cu Igor Dodon.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către Maia Sandu.

„Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în propriile minciuni. Îmi cer scuze de la toți cetățenii că sunt obligați să asculte în această campanie aceste mârșăvenii. Îmi exprim regretul față de angajați ai statului și primari, care sunt obligați și șantajați să aducă liste. Am insistat să avem o dezbatere publică în fața oamenilor pe subiecte de interes național. Dar ori de câte ori este chemat să discute, Igor Dodon nu face nimic altceva dcât să arunce trei minciuni într-o propoziție. Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în propriile minciuni. Singurele dezbateri la care trebuie să meargă sunt cele cu procurorii. După alegeri voi cere să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis”, a declarat Maia Sandu în cadrul briefing-ului.

Șeful staff-ului electoral al lui Igor Dodon, socialistul Vlad Batrîncea, spune că echipa candidatului a rămas „stupefiată” de decizia liderei PAS.

„Am rămas cel puțin stupefiați. Am spus clar că vom participa la dezbateri în turul doi, ne pare că mesajul a fost explicit. Săptămâna trecută am convenit că vom avea aceste dezbateri. Noi nu folosim manipulări ca să vă arătăm acum corespondența noastră, dar ajunsesem la înțelegerea să avem două dezbateri: una la Moldova 1 și una la ASEM. Am fost personal și am clarificat logistica și partea tehnică. Contracandidații ne-au propus un agent economic pe partea tehnică, dar suma cerută era 90.000 de euro. Noi am spus că e prea scump. Până la urmă am convenit miercuri, deși noi am vrut joi, dar am cedat. Azi a fost o tentativă de a contacta staff-ul doamnei Sandu, nimeni nu a răspuns la telefon. Ce s-a întâmplat doamna Sandu?”, s-a întrebat deputatul Vlad Batrîncea, în alt briefing de presă.

Amintim că cei doi candidați au stabilit că vor participa la două dezbateri electorale înainte de turul doi de scrutin, după care s-a ajuns doar la una. Aceasta urma să aibă loc pe „un teritoriu neutru”, la sediul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), acolo unde ambii candidați și-au realizat cândva studiile.

Menționăm că la 15 noiembrie 2020, în Republica Moldova urmează să aibă loc turul doi al alegerilor prezidențiale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x