Managerul unei întreprinderi din Briceni riscă să rămână fără funcție

Întreprinderii Municipale „Gospodăria Comunală Locativă” din Briceni, riscă să rămână fără funcție, după ce inspectorii Autorității Naționale de Integritate au depistat că acesta ar fi emis acte administrative și juridice în favoarea soției sale, angajată în aceeași instituție.

Astfel, în perioada martie 2016 – iulie 2020, managerul, aflându-se în exercitarea funcției, ar fi emis 23 de acte administrative și juridice în favoarea soției sale, angajată în aceiași instituție. Actele se referă la acordarea concediilor, rechemarea din concedii și 13 acte privind premierea lucrătorilor.

Subiectul vizat – exercitând funcția de manager, având interes personal rezultat din relațiile sale cu soția, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, manifestat prin nedeclararea în termenul legal a conflictelor de interese în care s-a aflat, admițând consumarea acestora prin încheierea/semnarea unor acte administrative în privința soției.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv – inspectorul de integritate va sesiza autoritatea competentă pentru revocarea managerului din funcție. Acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *