Polițiștii din Edineț vor patrula pe biciclete în locurile publice din oraș

Oamenii legii din Edineț vor patrula pe biciclete în locurile publice din oraș. Datorită bicicletelor, polițiștii vor ajunge mai rapid în locurile unde mașinile de poliție nu au acces și vor asigura securitatea cetățenilor în parcuri, piețe, locuri de agrement, intervenind în toate cazurile de urgență.  

Polițiștii au trecut printr-un program internațional de instruire, în cadrul căruia au învățat cum să patruleze corect și eficient, utilizând bicicleta din dotare.

Patrulele de polițiști pe biciclete sunt dotate cu echipamente necesare. Bicicletele au semne distinctive ale poliției – girofare și sirene. Conform procedurilor interne, patrula poliției se constituie din cel puțin două persoane, pentru a reacționa mai eficient și în siguranță la situațiile care pot apărea în spațiul public.

Oamenii legii din Orhei, Anenii Noi și Ungheni, la fel vor patrula pe biciclete. Echipa de audienți ai cursurilor de pregătire va completa efectivul de polițiști care patrulează în prezent pe biciclete în raioanele Cahul, Leova, Cantemir, precum și în municipiile Chișinău și Bălți.

Serviciul de patrulare pe biciclete a fost lansat ca proiect-pilot la Chișinău, în octombrie 2017, de Ambasada SUA. Ulterior, serviciul a fost extins de PNUD cu suportul Guvernului SUA în mai multe raioane din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Imagine simbol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *