Articole vestimentare și bunuri de consum fără acte de proveniență depistate în raioanele Briceni și Ocnița

Pe parcursul zilei de miercuri, 11 noiembrie, polițiștii de frontieră din nordul țării au stopat trei mijloace de transport, încărcate cu bunuri pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta careva acte de proveniență. Cazurile au fost înregistrate în raioanele Briceni și Ocnița.

În primul caz, oamenii legii au stopat două automobile în satul Cotiujeni din  raionul Briceni. La volanul unităților de transport se aflau doi bărbați cu vârste de 48 și 67 ani. Aceștia transportau sute de articole vestimentare, fără careva documente ce ar demonstra proveniența lor, cât și legalitatea. Audiați, șoferii au declarat că marfa a fost procurată de la un locuitor al satului Larga și urma să ajungă pe piața din municipiul Edineț.

În al doilea caz, un lot cu articole pentru consum a fost depistat într-un mijloc de transport de model Hyundai Tucson, în apropierea punctului de trecere Clocușna din raionul Ocnița. În timpul examinării mijlocului de transport, pe bancheta din spate a fost observat un rucsac de culoare neagră în care se afla mai multe bunuri de igienă personală în asortiment, fără careva acte de însoțire sau proveniență. Conducătorul automobilului, în vârstă de 28 ani, a declarat că a luat rucsacul din municipiul Chișinău și trebuia să îl transmită unui consătean.

Ca urmare, toate bunurile au fost depozitate în camerele de păstrare a corpurilor delicte a Sectoarelor unde s-a constatat faptele săvârșite. Cazurile sunt cercetate în continuare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, identificarea tuturor persoanelor implicate și atragerea acestora la răspundere.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *