/VIDEO/ Tragic: Zece persoane intubate au murit într-un spital din România în urma unui incendiu

Zece pacienți intubați, care erau bolnavi de COVID-19, au decedat, după ce în după-amiaza zilei de sâmbătă, un incendiu a izbucnit la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț din România. 

Potrivit presei de peste Prut, este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o anchetă penală.

Majoritatea spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat pentru Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț în ceea ce privește siguranța la incendii.

Deocamdată nu se cunoaște de la ce a pornit incendiul, dar fără îndoială flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă.

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Ancheta a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat de incendiul de la Maternitatea Giulești, și procurorului Eduard Mihai Ilie, care a instrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Video: Ziar Piatra Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *