Două persoane din raionul Edineț s-au intoxicat după ce au folosit un încălzitor de apă conectat la o butelie cu gaz

Un bărbat și o femeie din satul Târnova, raionul Edineț, au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu gaze emanate de la un încălzitor cu apă.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de duminică, 15 noiembrie, în jurul orei 19.00. La fața locului a intervenit un echipaj a serviciului de asistență medicală, care a stabilit că două persoane, un bărbat în vârstă de 42 ani și o femeie de 35 ani, au primit intoxicație cu gaze. Prealabil specialiștii au ajuns la concluzia că oamenii s-au intoxicat cu gaze emanate de la un încălzitor de apă instalat în baie, conectat la o butelie de gaz.

Persoanele au primit îngrijiri la fața locului, iar mai apoi au fost transportate la secția de reanimare a Spitalului Raional din Edineț pentru tratament. La moment viața oamenilor este în afara pericolului. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie foarte prudenți atunci când exploatează instalații conectate la gaze naturale.

Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase de specialiști. În cazul în care instalațiile au defecțiuni, oamenii sunt rugați să întrerupă exploatarea pentru a nu se supune riscului. În situații de urgență persoanele pot apela la Serviciul 112.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *