Toate instituțiile medico-sanitare publice din țară vor fi verificate după tragedia de la Piatra Neamț

Toate instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea normelor de protecție antiincediare.

Decizia autorităților vine după tragedia produsă la Spitalul Județean Piatra Neamț din România, unde într-un incendiu au murit zece persoane.

„În contextul tragediei produse în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, toate instituțiile medico-sanitare publice la nivel național vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea măsurilor de protecție antiincediare. Totodată, vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea incendiilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale” a anunțat Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.  

Amintim că în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, România, a fost cuprinsă de flăcări. În urma incendiului, zece persoane intubate infectate de COVID-19, au ars de vii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *