/VIDEO/ O tânără din Chișinău a vrut să-și crească popularitatea pe TikTok dar a ajuns la poliție

O tânără din Chișinău a vrut să-și crească popularitatea pe Tik Tok și s-a filmat îmbrăcată în uniforma Poliției, iar acum riscă o amendă contravențională.

Oamenii legii au fost sesizați că pe o rețea de socializare apare o tânără îmbrăcată în uniforma Inspectoratului General al Poliției într-o ipostază nedemnă de un angajat cu statut special.

Tânăra a fost identificată, aceasta are 22 de ani și nu este angajată a Ministerului Afacerilor Interne. Ea își argumentează gestul prin faptul că a vrut să-și crească numărul de urmăritori pe Tik Tok.

Instituția de Stat menționează că tânăra a încălcat prevederile Codului Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calități oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităților publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoțită de săvârșirea unei infracțiuni” și riscă o amendă de până la 2.400 de lei.

Inspectoratul General al Poliției precizează că nu va tolera denigrarea imaginii instituției și a angajaților și amintește cetățenilor că destinația uniformei este alta și că poate fi purtată doar de persoanele cu statut special, în timpul serviciului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *