Comuna Bilicenii Vechi din raionul Sângerei a fost asigurată cu iluminat public stradal

Comuna Bilicenii Vechi din raionul Sângerei, beneficiază de iluminat public stradal modern prin intermediul Programului „Comunitatea Mea”, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Problema iluminatului public local a fost identificată de cetățeni în cadrul sesiunilor de planificare strategică, organizate în fiecare an cu suportul Programului „Comunitatea Mea”. Astfel, cetățenii au stabilit că iluminatul stradal este una di nevoile principale ale comunității. Până la implementarea proiectului de dezvoltare comunitară, doar 20% din străzile din localitate erau iluminate.

„Comunitatea Mea” este programul principal al USAID în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale ca acestea să devină mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni, precum și de a oferi asistență tehnică și instruiri angajaților primăriilor pentru a putea răspunde la necesitățile cetățenilor.

Programul  a fost lansat în 2018 şi are un buget în valoare de 20,5 milioane de dolari (grant). Durata implementării este de cinci ani, iar beneficiare vor fi peste 100 de localități din Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *