/VIDEO/ Un agent economic „a uitat” să declare la vamă trei tone de pește viu

Un agent economic autohton a „uitat” să declare trei tone de pește viu Serviciului Vamal, cu scopul de a se eschiva de la achitarea plăților. Marfa, estimată la suma de 100.000 lei, era transportată din Ucraina pentru a fi comercializată pe teritoriul Republicii Moldova.

Cazul a avut loc în localitatea Ștefan Vodă, unde echipele mobile ale Serviciului Vamal au stopat un autovehicul, despre care dețineau informații că ar fi implicat în trafic ilicit de mărfuri. Conform actelor de însoțire, acesta transporta patru tone de pește în stare proaspătă.

Oamenii legii aveau suspiciuni cu privire la neconcordanța datelor privind cantitatea indicată în documente, fapt ce i-a determinat să efectueze un control fizic detaliat. După inspectarea mijlocului de transport, ofițerii vamali au depistat în total șapte tone de pește viu, trei dintre care nu au fost declarate.

Conform procedurii, pentru a dispune de marfa ridicată, agentul economic urmează să achite integral plățile vamale pentru lotul nedeclarat, cu atragerea acestuia la răspundere materială și contravențională.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *