PDM propune trei soluții de urgență pentru criza COVID-19

După ce Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a retras miniștrii de la guvernare, liderul formațiunii, Pavel Filip, a început să critice actualul Executiv pentru gestionarea proastă a crizei pandemice.

În cadrul unui briefing de presă acesta a menționat că „Republica Moldova se află într-o criză fără precedent, iar Guvernul trebuie să vină urgent cu soluții și măsuri practice pentru gestionarea eficientă a situației pandemice din țară”.

„Suntem în criză fără precedent. Peste 40-50% este rata de teste pozitive. Adică jumătate din cei testați sunt bolnavi. Peste 1600 – cazuri noi de infectați zilnic și 10 mii de lucrători medicali infectați, ce înseamnă că fiecare al patrulea medic și al cincilea asistent medical a avut sau are COVID”, și-a început discursul Pavel Filip.

În aceste condiții, PDM-ul lansează trei propuneri pentru gestionarea crizei pandemice. „PD vine din nou cu câteva propuneri simple, clare, dar urgente, care nu au costuri mari. Cerem ca Guvernul să vină cu listă foarte clară de restricții și reguli în această perioadă, pentru fiecare tip de cod –verde, galben și roșu. Ca în statele europene, astfel încât fiecare cetățean să știe ce are și ce nu are voie să facă. Să fie foarte clar că întrunirile în masă nu se permit, petreceri. Cerem ca Poliția și forțele de ordine să asigure respectarea acestor restricții. Cerem autorităților testarea rapidă pe bază de antigen”, a mai declarat acesta.

Precizăm că la ora actuală, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 99.663 de cazuri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *