/VIDEO/ A trecut prin război, foamete și comunism. Descoperă povestea mătușii Anastasia în vârstă de 86 ani din raionul Glodeni

A trecut prin foamete și război, iar acum este nevoită  să-și  îngrijească gospodăria cum poate. Este vorba despre Anastasia Moraru din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, care la ai săi 86 de ani își taie lemne pentru foc și își sapă singură grădina.

Mătușa Anastasia provine dintr-o familie cu opt copii, trei băieți și cini fete. Când tatăl lor a plecat la război, cea care era nevoită să țină piept greutăților a fost mama.

Deseori nu aveau ce pune pe masă, în schimb nu uitau niciodată de rugăciunea de seară. Mama lor a fost cea care a ținut cu tot dinadinsul să le dea o educație bună.

Copilă fiind, mătușica își amintește cu durere de momentele în care familia ei a fost nevoită să fugă în satul vecin, pentru a scăpa din calea trupelor militare.

Chiar și așa, poveștile de dragoste aveau loc pe timp de război. Verișoara Anastasiei a trăit o poveste de dragoste cu un militar din Armata Română. Deși i-a promis să se întoarcă, tânărul nu a mai venit.

După război, la vârsta de 21 de ani, Anastasia Moraru s-a căsătorit. A crescut doi copii și trei nepoți, iar acum are și strănepoți. În urmă cu 20 de ani a rămas văduvă, dar a continuat să țină piept greutăților vieții. Trăiește modest de la o zi la alta, iar frica că războiul ar putea reveni o mai cuprinde și astăzi. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *