/VIDEO/„O Femeie pe Alee” – proiect lansat în municipiul Bălți

Pentru a pune în valoare importanța femeilor în viața culturală, socială și politică a Republicii Moldova, Elena Bordianu, consilieră în Consiliul Municipal Bălți, a venit cu inițiativa de a face un sondaj și a identifica acea personalitate de gen feminin a cărei bust ar merită să aibă un loc pe Aleea Clasicilor din Bălți. Acțiunile sunt desfășurate în cadrul unui proiect intitulat sugestiv – „O Femeie pe Alee” .

În perioadă de 23 27 noiembrie 2020, printr-un program de activități online, urma să fie identificat numele personalității feminine, al cărei bust va fi instalat pe Aleea Clasicilor din municipiul Bălți. Participanții la consultările publice inițiate de autorul proiectului au identificat deja opt candidaturi, printre care pictorița Eugenia, Maleșevschi, renumita arhitectă Rosa Spirer, dar și Leonida Lari, poetă, publicistă și militantă pentru unirea Basarabiei cu România.

Locuitorii orașului Bălți au rămas încântați de idee, unii chiar au avut propriile propuneri pe cine ar vrea să vadă pe Aleea Clasicilor din Bălți.

Proiectul a fost lansat de Asociația Obștească „Primăvara care ne unește” și  este realizat în cadrul Programului de capacitare a consilierelor la primul mandat, implementat de Centrul CONTACT în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și finanțat de Suedia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Sursa: nordmedia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *