Majoritatea parlamentară a votat în lectură finală trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului. Platforma DA se va adresa la Curtea Constituțională privind anularea votului

Proiectul de lege privind trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea Președinției în subordinea Parlamentului a fost aprobat ieri, 3 decembrie, în lectură finală de către majoritatea parlamentară, deputații PSRM și ai Platformei Pentru Moldova, creată recent din deputații grupului Pro Moldova și Partidului Șor.  

La propunerea Comisiei juridice, proiectul a fost aprobat în lectura a doua cu 51 de voturi. Votul s-a defășurat în pofida protestelor deputaților Platformei DA și ai Partidului Acțiune și Solidaritate, care se aflau la tribuna Parlamentului și scandau „la pușcărie”.

Ședința a fost condusă de vicepreședintele parlamentului, socialistul Vlad Batrâncea, care nu se află în prezidiu, ci la un microfon din sală, motivând că microfoanele din prezidiu ar fi fost deteriorate în timpul altercațiilor dintre opoziție și socialiști.

Tot ieri, pe bandă rulantă au fost votate mai multe proiecte de lege, printre care abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA și proiectul privind anularea „legii anti-propagandă”.

Platforma DA a anunţat că se va adresa la Curtea Constituţională în speranţa că Înalta Curte va anula toate proiectele de lege care au fost votate în şedinţa Parlamentului de miercuri, 3 decembrie. Potrivit deputaţilor Platformei DA, procesul de votare s-a desfăşurat cu încălcarea tuturor procedurilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x