Artista Poporului, Eugenia Botnaru originară din raionul Drochia, s-a stins din viață

Doliu în lumea teatrului. Artista Poporului, Eugenia Botnaru originară din raionul Drochia, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

Anunțul a fost făcut de către Uniunea Teatrală pe pagina oficială de Facebook.

„Uniunea Teatrală din Moldova este îndurerată de trecerea la cele veșnice a actriței Eugenia Botnaru, Maestru în Artă. Ne exprimăm regretul profund și condoleanțele pentru cei apropiați! Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în mesaj.

Eugenia Botnaru este absolventa Facultății de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” din Chișinău. A activat în trupa Teatrului dramatic „Aleksandr Pușkin” (azi Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău) în anii 1957–1989, după care la Teatrul folcloric „Ion Creangă” până în 1996. Din 1996, a activat în cadrul Asociației de Creație „Buciumul”. 

Generații întregi au crescut cu vocea ei inconfundabilă, cu jocul de mare talent în spectacolele „Păsările tinereții noastre”, „Soacra cu trei nurori”, „Tata”, „Pomul vieții”, „Cât o fi să mai trăim”, „Muza de la Burdujeni”, „Zamolxe”, „Război și pace”, pelicula cinematografică „Singur în fața dragostei” și multe multe altele.

Eugenia Botnaru s-a născut la 3 ianuarie 1936, în satul Gribova din raionul Drochia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x