Datele privind numărul de protestatari ce au participat la manifestația de duminică din centrul Chișinăului, diferă. Cine are dreptate poliția sau organizatorii

Organizatorii protestului în cadrul evenimentului de duminică au anunțat că în centrul Chișinăului s-au adunat în jur de 50 mii de persoane, pe când oamenii legii spun că au fost în jur de cinci mii de persoane.

„Protestul din Piața Marii Adunări Naționale s-a încheiat. La acțiune  au participat aproximativ 5000 de persoane. Poliția vă mulțumește că ați protestat pașnic. Vă invităm ca și pe viitor să păstrăm aceeași relaționare directă, noi fiind interesați să îmbunătățim permanent serviciul de siguranță pe care-l prestăm în interesul tuturor cetățenilor” se arată într-un comunicat oferit de Poliția Republicii Moldova.

Amintim că Maia Sandu a cheamat cetățenii la un protest duminică, 6 decembrie, unde a cerut împreună cu poporul alegeri anticipate și un Guvern care să ajute oamenii. Organizatorii au desenat marcaje pe asfalt pentru ca oamenii să păstreze distanța fizică, însă aceștia nu au ținut cont de ele. Oamenii s-au îmbulzit și au scandat lozinci.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x