Micii antreprenori din nordul țării, susținuți timp de patru ani de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare și partenerii locali

Cincizeci și patru de antreprenori mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord au beneficiat de granturi în valoare totală de 210.300 euro pentru dezvoltarea afacerilor, promovarea serviciilor și produselor sau achiziționarea echipamentelor, în funcție de necesitățile individuale.

Resursele financiare au fost oferite prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Printre rezultatele acestui proiect se numără și înființarea Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord și oferirea suportului pentru crearea asociațiilor de business și start-up-urilor. De asemenea, au fost organizate peste 150 de instruiri pentru reprezentanții micului business și ai autorităților publice locale, precum și programe de mentorat și vizite de studiu în Republica Cehă, România și Polonia.

Activitățile proiectului au fost realizate prin colaborarea partenerilor de implementare – organizația neguvernamentală People in Need Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” s-a desfășurat în perioada anilor 2017-2020, iar totalurile acestuia au fost prezentate în data de 4 decembrie anul curent, la Bălți. Cu susținerea financiară a Agenției Cehe pentru Dezvoltare și datorită eforturilor partenerilor de implementare, 850 de persoane au beneficiat direct de activitățile proiectului.

Printre beneficiari se numără antreprenori mici și mijlocii din nordul țării, reprezentanți ai autorităților publice locale, rezidenți ai incubatoarelor de afaceri din Sângerei, Soroca, și ai Parcului Industrial Edineț, dar și studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x