Republica Moldova și Japonia vor semna un nou acord de grant care va sprijini sistemul de sănătate

Republica Moldova și Japonia vor semna un nou acord de grant menit să sprijine sistemul național de sănătate din țara noastră.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit în audiență pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, diplomații au discutat dosarele curente în relația moldo-niponă, noi obiective în colaborarea bilaterală și agenda evenimentelor prioritare între țările noastre.

Aureliu Ciocoi a salutat organizarea recentă a primei ședințe a grupului de prietenie parlamentară și a forumului de afaceri moldo-nipon, desfășurate în format de videoconferință, și a exprimat gratitudine pentru asistența acordată de Guvernul Japoniei prin intermediul programelor de asistență oficială de dezvoltare (granturi și de credite concesionale) oferite Republicii Moldova, menite să contribuie la modernizarea economică și socială a țării noastre.

În contextul pandemiei COVID-19, șeful diplomației moldovene a apreciat disponibilitatea părții nipone de a semna, pe parcursul lunii curente, prin schimb de note, un nou acord de grant menit să sprijine sistemul național de sănătate.

Părțile au efectuat și un schimb de opinii asupra priorităților pe termen mediu, fiind reiterat interesul Republicii Moldova pentru participare cu un stand de țară la Expoziţia Universală de la Osaka din anul 2025.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x