/VIDEO/ Centrul de Drept al Femeilor a demarat campania socială „Dragă deputat(ă), ascultă-mă și pe mine”

Violența față de femei și violența în familie reprezintă grave încălcări ale drepturilor omului, care sunt trăite, de regulă, în tăcere. În Republica Moldova, 73% dintre femei au suferit de violență psihologică, fizică sau sexuală de la vârsta de 15 ani.

În perioada pandemiei de COVID-19 fenomenul s-a agravat, Centrul de Drept al Femeilor (CDF) a înregistrat un număr record de cazuri – 79, dublu faţă de media lunară.

În acest context, CDF, cu susținerea Suediei, lansează o campanie socială de prevenire și combatere a violenței față de femei și violenței în familie cu denumirea  „Dragă deputat(ă), ascultă-mă și pe mine”.

Campania își propune să sensibilizeze publicul despre gravitatea fenomenului, să îndemne persoanele apropiate victimelor să le susțină, să încurajeze victimele să solicite ajutor, dar și să readucă subiectul violenței față de femei și a violenței în familie pe agenda autorităților.

Campania „Dragă deputat(ă), ascultă-mă și pe mine” este desfășurată de CDF cu suportul financiar al Suediei, în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară, anual, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x