O altă femeie țintuită la pat din raionul Soroca a ars în propria casă

O femeie în vârstă de 80 ani, din satul Dărcăuți, raionul Soroca, a murit în propria casă, după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări. Femeia era țintuită la pat

Incendiul s-a produs în noaptea de luni, 7 decembrie. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22.56. La fața locului au fost trimise două echipaje de salvatori și pompieri. Angajații IGSU au reușit localizarea incendiului la ora 23.34. În urma arderii, focul a distrus bunurile materiale dintr-o cameră şi 60% din acoperișul casei, iar pe pat, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat al femeii.  

Circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de către specialiști. Potrivit primelor cercetări, incendiul a izbucnit din cauza nerespectării regulilor antiincendiare la utilizarea sobei.

Amintim că un caz similar s-a produs la data de 23 noiembrie în satul Cosăuți din raionul Soroca.

În acest context, IGSU atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului, în special la exploatarea sobelor și surselor de încălzit. Oamenii sunt îndemnați să verifice instalațiile înainte de utilizare, să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire. Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2020 în țară au fost înregistrate 1.680 de incendii în care au decedat 99 de persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x