/VIDEO/ Eugenia Mărgineanu – meșterul popular din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni

Cu puțină imaginație și mâini dibace creează adevărate opere de artă. Este vorba despre meșterul popular Eugenia Mărgineanu din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni. Brodatul, împletitul, croșetatul dar și lucrările confecționate din fibre vegetale sunt îndeletnicirile, care le-a descoperit încă din copilărie.

Era încă elevă când pentru prima dată a luat în mână acul și ața. Profesoara a fost cea care i-a descoperit talentul, aducându-i doar cuvinte de laudă.

Multe lucruri le-a învățat singură. Deseori se inspira din ziare și reviste, dar atunci când avea nevoie de un ajutor, apela la bunica ei, cea care a îndrumat-o să urmeze această cale.

Împletea mult și se bucura de fiecare lucrare reușită. Apoi a descoperit croșeta, deși este un lucru mult mai greu, a fost mai aproape de sufletul ei, povestește meșterița.

Măiestria și talentul de care a dat dovadă Eugenia Mărgineanu au fost observate și apreciate. Astfel, în anul 1995 devine Membru al Uniunii Meșterilor Populari.

Familia a susținut-o mereu, chiar și atunci când nu reușea cu treburile casnice. Soțul și copiii erau cei care îi întindeau o mână de ajutor. Eugenia Mărgineanu mai are un singur vis – să transmită mai departe arta meșteșugărească.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x