Un alt lot de aproximativ 20 tone de prune din Moldova a fost distrus în Federația Rusă. În ultimele două luni Rosselhoznadzor a distrus șapte loturi de fructe moldovenești

Un alt lot de aproximativ 20 tone de prune moldovenești a fost interzis pe piaţa Federaţiei Ruse, după ce inspectorii Rosselhoznadzor ar fi depistat în acestea prezența dăunătorilor.

Potrivit Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară din Rusia, în cadrul controlului fitosanitar, la examinarea lotului de prune proaspete, a fost depistată Molia Orientală (Grapholita molesta Busck). Produsele infectate au fost distruse sub controlul conducerii Rosselhoznadzor.

Rosselhoznadzor a transmis o solicitare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova (ANSA), prin care se cere verificarea mai minuțioasă a loturilor exportate.

În lunile octombrie și noiembrie în șapte loturi de prune moldovenești au fost depistate organisme de carantină (în trei loturi Grapholita molesta Busck și în patru loturi Monilinia fructicola). Toate loturile au fost distruse.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x