/VIDEO/ Greutățile prin care a trecut o femeie din Florești infectată cu noul tip de coronavirus

Viața i-a scos în cale Veronicăi Bîrgan multe încercări. Femeia de 62 de ani este diagnosticată cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, iar în 2012 ambele picioare i-au fost protezate din cauza coxartrozei, o maladie articulară.

La 54 de ani, Valentina a fost nevoită să învețe să meargă din nou. Pacienta mai spune însă că aceste obstacole nu se compară nici pe departe cu chinurile prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu COVID-19.

Deodată îmi părea o glumă, dar pe urmă… suntem aici. Cel mai complicat a fost când mi-au spus că am pneumonie. Te strădui să respiri și nu ai cu ce”, spune cu lacrimi în ochi femeia.

Totuși, medicii din spitalul raional Florești i-au salvat viața. Lunar, 150 de pacienți, cu simptome specifice noului coronavirus, ajung la spitalul Raional Florești. Până acum, instituția medicală a reușit să trateze peste 560 de persoane. 

Recent, instituția medicală a fost dotată cu paturi pentru terapie intensivă, concentratoare de oxigen, pulsoximetre, pompe infuziomate, monitoare și echipamente medicale de protecție pentru lucrătorii din prima linie. 

Dispozitivele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x