Un liceu din Bălți va fi eficientizat energetic prin suportul Uniunii Europene

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți au semnat luni contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Dimitrie Cantemir din municipiul Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană.

În urma procedurilor de licitații publice, s-a stabilit că lucrările de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți urmează să fie executate, în decurs de 10 luni. Valoarea contractului de antrepriză este de 19,27 milioane de lei, din care 132.680 lei reprezintă contribuția Primăriei Bălți.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, aproximativ 900 de elevi și 80 de profesori, dar și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil. Liceul va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției.

În rezultatul implementării proiectului, consumul anual normat de energie în instituția de învățământ se va reduce, potrivit estimărilor, cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Dimitrie Cantemir din municipiul Bălți” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x