/VIDEO/ Dispariția copilei din Otaci a scos la iveală o poveste dureroasă. Tatăl micuței este după gratii, iar mama a fugit de acasă

Noi detalii despre fetița de trei ani din Otaci, care a fost dată dispărută și găsită a doua zi dimineața. Dispariția fetei a scos la iveală o poveste extrem de dureroasă. Copila și cu patru frați ai ei, cu vârste cuprinse între 1 și 11 ani, sunt crescuți de bunici, din motiv că tatăl lor a ajuns după gratii, iar mama a fugit, scrie Publika.md.

Mama lor s-a căsătorit și a fugit. Ea a trăit cu doi frați. Cu unul are doi copii și cu al doilea – trei. Iar acum s-a căsătorit cu fratele meu, care și-a părăsit soția și șase copii și a fugit cu ea undeva prin Kiev”, povestește bunica fetei.

Jurnaliștii au încercat să discute cu asistentul social din Otaci în vizorul căruia se află familia. Funcționarul a refuzat să vorbească în fața camerei de luat vederi.

Dacă aveți întrebări, este la Ocnița conducerea mea. Eu nu dau interviu. Când ultima data a-ţi vizitat familia? Vreo trei săptămâni în urmă și mama era.”

Primarul orașului Otaci, Dumitru Zavroschi, spune că familia a primit de mai multe ori ajutor din partea autorităților locale.

Familia este săracă și se află în evidența asistentului social. Vom face demersurile necesare ca părinții să fie decăzuți din drepturi și să-i ducem pe copii într-o casă de tip familial sau la un centru de plasament.”

Șeful secției Inspectoratului de Poliție Ocnița, Ion Casap, afirmă: „Dacă are tutelă, înseamnă că bunica poartă răspundere pentru neîndeplinirea obligațiunilor de întreținere și educare a minorei, în caz contrar mama va fi atrasa la răspundere.”

Potrivit poliției, persoana care va fi găsită responsabilă pentru dispariția copilei de trei ani riscă amendă contravențională.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Sursa: Publika.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x