Municipiile Edineț și Soroca vor fi transformate în centre regionale de dezvoltate

În perioada 2021 – 2027, două municipii din nordul țării vor fi transformate în centre regionale de dezvoltate. Este vorba despre municipiile Edineț și Soroca.

Astfel, pentru municipiul Edineț, Guvernul va aloca 254,1 milioane de lei, iar pentru municipiul Soroca 629,5 milioane de lei. Obiectivul programului este de a crea în țara o rețea de oraşe-poli de creştere regională atractive pentru locuitori, antreprenori şi vizitatori. Acest fapt va genera creşterea ocupării forţei de muncă şi va stimula dezvoltarea zonelor rurale din vecinătatea acestor municipii.

Programul prevede implementarea unui portofoliu de proiecte, care reflectă prioritățile individuale specifice pentru fiecare municipiu. Acestea vor fi determinate în baza evaluării necesităților pentru consolidarea potențialului de orașe-poli de creștere regională. Proiectele vor avea ca scop reabilitarea infrastructurii drumurilor, dezvoltarea sistemului de transport urban, construcția piețelor agro-alimentare, amenajarea zonelor de odihnă şi agrement, dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice, extinderea rețelelor de canalizare.

În proiectul pentru dezvoltarea orașelor-poli mai intră municipiie Cahul, Comrat, Ungheni și Orhei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x