Cele mai mici salarii din Republica Moldova sunt în domeniul artei, activității de recreere și de agrement

Angajații din domeniul artei, activității de recreere și de agrement  au cele mai mici salarii din Moldova, acestea fiind de 5 274 de lei, iar cei din domeniul agricultură, silvicultură și pescuit ridică 5 290 de lei lunar.

Salariul mediu al anjagaților din învățământ la fel nu este îmbucurător. Acesta a crescut cu circa 16 la sută în 2019, până la nivelul de 6 380 de lei. La polul opus, cele mai mari salarii sunt ridicate de angajații din sectorul informații și comunicații , în medie 17 590 de lei. Acestea au crescut cu 12 la sută în 2019.

Sectorul financiar și de asigurări oferă un salariu mediu de peste 15.900 de lei, iar producția, furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – peste 13.500 de lei.

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), Câștigul salarial mediu lunar brut din economia națională a constituit 7 356 de lei anul trecut, în creștere cu peste 14 la sută față de anul precedent. Ajustată la indicele prețurilor de consum, creșterea a fost mai mică – de circa 9 la sută.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x