Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost învestită în funcție. Ceremonia s-a desfășurat la Palatul Republicii, unde au fost invitați aproximativ 250 de persoane.

Maia Sandu a depus jurământul și a primit drapelul Președenției, iar președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a dat citire Hotărârii de validare a mandatului de președinte.

În luna februarie 2019, Maia Sandu a fost aleasă deputat din partea PAS. După înțelegere în urma negocierilor cu Partidul Socialiștilor, a fost numită în funcția de prim-ministru cu voturile deputaților PAS, Platformei DA și ale socialiștilor. Maia Sandu a ocupat funcția de șef a Guvernului în perioada iunie-noiembrie anului trecut.

La alegerile prezidențiale din acest an, Maia Sandu a luptat pentru funcția de șef al statului, fiind candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate. În urma celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu, l-a învins pe contracandidatul său, Igor Dodon, obținând 57,75% din voturi, devenind astfel, prima femeie președinte al Republicii Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x