Igor Dodon spune că se va vaccina numai cu Sputnik V: „Nu am încredere în surogate occidentale”

Ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat pentru presa din Rusia, că este dispus să se vaccineze împotriva COVID-19, doar cu vaccinul rusesc.

Chiar dacă în timpul conducerii Igor Dodon spunea că este gata să aducă în țară orice vaccin autorizat de Organizația Mondială a Sănătății, în fața jurnaliștilor ruși a spus că nu are încredere în vaccinurile dezvoltate în Occident.

Eu sunt gata să mă vaccinez, dar am spus de nenumărate ori că doar cu vaccinul rusesc. Nu am încredere în aceste surogate occidentale, care au fost făcute rapid numai pentru a demonstra că nu doar ruşii au vaccinul, dar îl au şi ei. Este ca pe vremea Războiului Rece, când a avut loc o cursă a înarmărilor. Au văzut că Rusia a făcut un vaccin eficient, au dezvoltat şi ei rapid ceva şi au spus că şi ei îl au. Nu intenţionez să risc cu asta. Recomand tuturor cetăţenilor care intenţionează să se vaccineze să o facă doar cu vaccinul rusesc”, a declarat Igor Dodon pentru agenția de presă TASS.

Dodon a precizat că deja a vorbit cu oficiali ruşi despre posibilitatea oferirii vaccinului Sputnik V şi Republicii Moldova, în primele luni ale anului 2021.

Menționăm că președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a ocupat intens de promovarea vaccinului Sputnik V, prezentându-l drept sigur şi eficient. Cu toate acestea, oficialul încă nu și-a administrat vaccinul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x