România va acorda Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. Vezi cine va beneficia în primul rând de acest vaccin

România va oferi Republicii Moldova până la 200.000 doze de vaccin anti-COVID-19. Declarația a fost făcută de către președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

România va asigura până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău a unei echipe de experți români care să ajute la strategia de vaccinare. Este nevoie de cooperarea autorităților din Republica Moldova și implicarea acestora. România va furniza medicamente pentru îngrijirea pacienților care suferă de COVID-19”, a declarat Klaus Iohannis.

Noua consilieră a președintelui în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că primele persoane din țară care vor fi vaccinate împotriva COVID-19 vor fi lucrătorii medicali.

Vaccinul va începe să între în țară din moment ce Republica Moldova este pregătită pentru a realiza vaccinarea. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie. După ei, vor urma alte categorii de risc. Deci, mingea este pe terenul nostru – termenii de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis s-a aflat ieri, 29 decembrie, într-o vizită oficială în țara noastră. Este prima vizită a unui înalt demnitar de stat de la învestirea în funcției al noului președinte.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x