În noaptea dintre ani peste 500 de salvatori și pompieri vor fi la datorie

Peste 500 de salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) vor asigura securitatea antiincendiară în zile de sărbători.

În noaptea dintre ani angajații IGSU vor fi la datorie pentru a preveni situațiile de risc și a interveni în caz de incendii și alte situații excepționale. Pentru asigurarea securității în subdiviziunile IGSU vor activa ofițeri și subofițeri în regim de 24 de ore, care vor avea misiunea de a interveni la apelurile cetățenilor în caz de riscuri.

Pentru a preîntâmpina situațiile excepționale în noaptea de Revelion, pompierii  îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare. Persoanele sunt rugate să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice, în special în preajma spațiilor de locuit și a celor forestiere. Mai mult, salvatorii atenționează populația să fie atentă la utilizarea focului deschis și la exploatarea surselor de încălzire.

Pentru evitarea riscurilor cu implicarea minorilor, oamenii sunt îndemnați să-i supravegheze și să nu le permită jocul în spații nesigure, în preajma șantierelor sau locuirilor necunoscute. În caz de situații excepționale cu risc pentru viață puteți solicita ajutor apelând Serviciul 112.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x