Republica Moldova și Corporația Financiară Internațională au negociat un proiect pentru promovarea produselor de origine animală în Uniunea Europeană

Reprezentanţii Guvernul Republicii Moldova şi Corporația Financiară Internațională (IFC) au negociat un proiect în vederea realizării „Reformei Climatului Investițional în Republica Moldova faza II”.

Scopul proiectului constă în sporirea competitivității sectorului privat și a exporturilor agricole prin deschiderea pieței Uniunii Europene (UE) pentru produse de origine animală (carne de pasăre, ouă, lapte, produse lactate) și consolidarea capacităților de export a sectorului horticol.

Bugetul proiectului este de 3,8 milioane de dolari. Contribuția IFC constituie 2,8 milioane, resurse nerambursabile – asistenţă tehnică. Cofinanțarea proiectului din partea Guvernului Republicii Moldova, în sumă de 1 milion de dolari, va fi realizată sub forma plăţilor către părți terțe pentru bunurile și serviciile necesare la implementarea proiectului.

Proiectul propus va avea o perioadă de implementare pentru trei ani (2021 – 2023). Acordul negociat urmează a fi semnat de către Guvern.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x