Antreprenoriatul social – o soluție pentru redresarea localităților rurale

Șomajul, excluziunea socială și sărăcia amplifică problemele cu care se confruntă persoanele din grupurile social vulnerabile din țara noastră. Din cauza lipse ofertelor pe piața forței de muncă și a suportului din partea autorităților publice centrale și locale în identificarea unei surse de venit mulți oameni trăiesc la limita sărăciei.

În aceste condiții o soluție ar fi promovarea antreprenoriatului social și crearea unui mediu prielnic apariției și dezvoltării acestuia.

Datorită proiectului „ Asistenţă pentru Cunoștințe, Competenţe, Antreprenoriat şi Succes” implementat de AO CAROMA – Nord în raionul Fălești a apărut în acest an prima întreprindere socială, iar autoritățile raionale au aprobat un plan de acțiuni în vederea dezvoltării antreprenoriatului social.

În cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe acțiuni cu scopul de a informa și a promova antreprenoriatul social. Iar planul de acțiuni elaborat în cadrul proiectului și aprobat de autoritățile raionale își propune să creeze un mediu favorabil de angajare în câmpul muncii pentru persoanele din grupurilor social-vulnerabile.

Conducerea raionului spune că va colabora cu reprezentanții mediului de afaceri și autoritățile locale de nivelul întâi în vederea abordării problemelor grupurilor social-vulnerabile și creării unui mediu adecvat pentru integrare.

Proiectul „Asistenţă pentru Cunoștințe, Competenţe, Antreprenoriat şi Succes” este implementat de AO ”CAROMA – Nord” din resursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x