Poleiul – fenomenul meteorologic periculos care le dă bătăi de cap conducătorilor auto

Chiar dacă în iarna acestui an, nu au fost înregistrate temperaturi înalte, pe unele trasee din țară se crează polei, un fenomen meteorologic periculos, care poate duce la o pierdere bruscă a controlului mașinii.

Poleiul  constă într-o depunere de gheață, transparentă sau opacă, care se formează în urma înghețării picăturilor de ploaie căzute pe anumite suprafețe. În general, stratul fin de gheață este mai persistent pe arterele care sunt puțin circulate, dar totuși, pe timp de noapte și pe traseele naționale se circulă mai puțin, din această cauză, acestea la fel sunt des acoperite de polei. De multe ori, în asemenea condiții, accidentele rutiere sunt inevitabile.

Este foarte important ca, în momentele în care condițiile meteo pot favoriza apariția poleiului, să reduceți viteza de deplasare. Încercați să urmăriți reflexia luminii pe suprafață carosabilă, în cazul în care strălucirea este mai puternică decât în mod normal, este foarte probabil să existe un strat de polei. Noaptea, acest procedeu este mai dificil de aplicat, din cauza gradului redus de iluminare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x