În Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică

În Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică se prelungește până la data de 15 februarie, 2021. Decizia a fost aprobată astăzi, 13 ianuarie, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pe parcursul următoarei luni se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7.00 până la 22.00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică, amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centre comerciale și aeroporturi.

Va fi în continuare interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să țină spectacole în conformitate cu măsurile prevăzute prin decizia CNESP.

Din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

Instituțiile publice și private vor activa conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar. Pentru angajații care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va fi asigurată munca la distanță.

Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor activa în regim special de lucru, de la 7.30 până la 16.00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică pe teritoriul Republicii Moldova a fost reinstituită la data de 30 noiembrie 2020.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x