Ex-șefa unei bănci din sucursala Râșcani a furat milioane de lei pentru a plăti o clarvăzătoare

O femeie care a activat ca șefă de casă a unei bănci în sucursala Râșcani, a fost condamnată la 5 ani și 7 luni de închisoare, fiind învinuită că a furat din casa băncii peste 3,5 milioane de lei pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare.

Sentința a fost dictată după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție i-a demonstrat vina de comitere a infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – iunie 2020, activând în calitate de șef-casă a instituții bancare și având acces liber la mijloacele financiare încredințate, inculpata a sustras din casa instituției peste 3,5 milioane de lei. Atât în cadrul urmăririi penale, cât și la faza cercetării judecătorești, femeia și-a recunoscut vina.

Pe lângă pedeapsa închisorii, instanța a dispus încasarea din contul inculpatei în folosul instituției bancare a prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Întru recuperarea mijloacelor delapidate, la demersul procurorului, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobile ale inculpatei, sechestru menținut și prin sentința instanței de judecată. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x