Un bărbat din raionul Soroca riscă până la doi ani de închisoare pentru folosirea unui permis de conducere fals

Un bărbat din raionul Soroca în vârstă de 32 ani, a fost depistat de polițiști la punctul de trecere Sculeni, că folosea timp de doi ani un permisul de conducere fals pe teritoriul Uniunii Europene.

La data de 12 ianuarie, pe sensul de ieșire s-a apropiat un microbuz care efectua ruta Republica Moldova – Germania. Pentru autorizarea ieșirii din țară, un pasager a prezentat cartea de identitate românească veridică. Acesta a fost supus unui control suplimentar, în urma căruia s-a depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale, fără elementele de protecție.

Audiat, bărbatul a recunoscut că acum doi ani, aflându-se în Olanda s-a întâlnit cu un străin, care i-a propus perfectarea unui permis de conducere pentru primele trei categorii, fără a menționa cât anume a scos din buzunar pentru actul falsificat.

Documentul a fost trimis în adresa laboratorului tehnico-juridic. Dacă pasagerul va fi găsit vinovat, atunci el riscă amendă de până la 32.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunități de la 150 până la 200 de ore, sau închisoare de pian la 2 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x