Un tânăr din Chișinău va evolua pentru un club de fotbal din Italia

La vârsta de 9 ani a început să joace fotbal, iar acum a ajuns să evolueze pentru un club din Italia. Este vorba despre Ion Bordian, un tânăr în vârstă de 16 ani, elev la liceul „Mircea Eliade” din Chișinău.

Tânărului a început să-i placă fotbalul, după ce a privit mai multe meciuri internaționale. Pe când avea 8-9 ani era foarte energic și îi plăcea să alerge, anume acest lucru și l-a determinat să aleagă acest tip de sport.

Până la vârsta de 16 ani, Ionuț Bordian, a jucat în clubul de fotbal Zimbru Chișinău, iar în luna noiembrie a anului trecut, a plecat pe o săptămână în orașul Verona, pentru un schimb de experiență. După ce i-a fost apreciat talentul, adolescentului i-a fost propus să evolueze pentru clubul Chievo Verona din Italia.

„Am acceptat oferta de a pleca în Italia din mai multe motive. Campionatul e mult mai dezvoltat, respectiv eu voi evolua ca jucător mult mai bine decât în Republica Moldova. Din păcate, în fotbalul moldovenesc nu sunt investiți foarte mulți bani, iar din punct de vedere financiar, campionatul italian de fotbal stă foarte bine, chiar și ligile inferioare”, a comunicat Ionuț Bordian pentru TVN.md.

La moment, adolescentul își continuă lecțiile la liceul din Chișinău în regim online. Acesta dorește să-și realizeze studiile superioare la Universitatea de Stat din Moldova, astfel încât, după cariera de fotbalist să revină în țară.

Sportivul moldovean va debuta în clubul Chievo Verona în luna februarie a acestui an și va ocupa pe teren poziția de fundaș central.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x