Trei plante pentru stimularea sistemului imunitar în perioada rece a anului

În perioada sezonului rece, sistemul imunitar al organismului uman scade. Vă prezentăm trei plante pentru stimularea sistemului imunitar în această perioadă.

Chiparosul

Fructele de chiparos sunt benefice pentru sistemul circulator, au efecte antivirale și conțin taninuri ce acționează ca antitusive.

Se consumă sub formă de decoct. Fierbi 15-25 grame nuci de chiparos într-un litru de apă și beai 2-3 căni pe zi. În caz de tuse uscată, amestecă o picătură de ulei esențial de chiparos în puțină miere.

Echinaceea

Echinaceea ajută la reducerea duratei răcelii cu 1,4 zile în medie, fiind o adevărată aliată a sistemului imunitar. Ea nu ne protejează o sută procente de boli, însă datorită ei, te îmbolnăvești mai rar și mai puțin grav.

Ca infuzie, fierbi 1 gram de rădăcină de echinacee într-o cană de apă. Ca decoct, adu apa la punctul de fierbere, apoi adaugă frunze și coji de echinacee.

Socul negru

Soc negru reprezintă principalul atu al acestei plante pentru modularea sistemului imunitar. Extractele de Soc negru sunt eficiente pentru a atenua simptomele cauzate de răceală, febră sau gripă, reducând durata acestora.

Se folosește în sirop sau prin infuzarea a două lingurițe de flori uscate în apă fierbinte.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x