/FOTO/ Taximetriștii din Bălți verificați de către angajații Inspectoratului de Poliție

Taximetriștii din Bălți au fost verificați de către Angajaţii Serviciului Supraveghere Tehnică şi Accidente Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție.

Oamenii legii au verificat 40 de taximetriști, în urma cărora, la unii din ei, au găsit neregularități cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, unități de transport reutilate fără autorizaţia de rigoare, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile.

În urma verificărilor au fost întocmite 4 procese verbale cu privire la contravenţii, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 150 până la 600 de lei. Totodată, administratorii au fost sancționați cu amendă în mărime de 3000 lei pentru admiterea la traseu a unităților de transport ce nu corespund normelor de exploatare.

Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regulilor de circulație rutieră, de exploatare a unităților de transport și legalitatea actelor pe care le dețin conducătorii auto asupra unității de transport pe care o conduc.

Foto: IP Bălți

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x