/VIDEO/ Proiectele implementate de Asociația pentru Drepturile Omului LEX XXI și rezultatele obținute de Asociație

Proiectele implementate de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI și rezultatele obținute Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI este focusată pe realizarea activităților anticorupție, monitorizarea achizițiilor publice, promovarea patrimoniului public, a incluziunii sociale și a egalității de gen. „Personal, mă mândresc în mod special cu proiectul „Comunități incluzive prin dialog și participare la Bălți” finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat în perioada iunie 2019-martie 2020.

Grație acestui proiect, am reușit să mobilizăm un număr impunător de persoane cu dizabilități și am izbutit să le facem vocea auzită în cadrul autorităților publice de toate nivelele” a declarat președintele asociației, Diana Grosu.

Un alt proiect de succes este proiectul „Mobilizare pentru monitorizare” finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. În cadrul proiectului a fost creată o rețea informală de activiști civici din Bălți și Sângerei, datorită lor a fost posibilă combinarea forțelor și cunoștințelor persoanelor active.

Totodată, în cadrul proiectului au fost elaborate șapte materiale analitice, care relatează teme problematice și controversate în domeniul administrației publice locale și au fost organizate instruiri și mese rotunde. Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI arată astăzi așa datorită muncii continue și pasiunii a zeci de voluntari, angajați și experți care luptă zi de zi, pentru o lume mai bună și mai frumoasă. Și, cel mai important, luptă și lucrează împreună.

În prezent, asociația implementează concomitent mai multe proiecte și are lansate cinci campanii sociale privind probleme legate de domeniul anticorupției, patrimoniul public, incluziunea socială, apărarea drepturilor tinerilor medici și egalitatea de gen.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x